Ένα μυαλό

Ένα μυαλό
και κάτι άλλο

08/12/2007

Τα θέλω όλα μαγικά

Μια γεννήτρια χρόνου πρώτ' απ' όλα. Να ξυπνάω στις 12.30, καλή ώρα, και να μου δίνει πίσω την ημέρα από τις 7. Έπειτα, μια αθόρυβη σκούπα, που να δουλεύει μόνη της και να καθαρίζει τα πάντα σε χρόνο dt. Η σκούπα αυτή θα έρχεται σε σετάκι με ξεσκονόπανο, σφουγαρίστρα, τζαμοκαθαριστή και διάφορα άλλα gadgetάκια για όλες τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του σπιτιού.
Βασική προϋπόθεση για να δουλεύουν όλα αυτά σε αρμονία, θα είναι ένας αυτόματος εντοπιστής ραδιοφώνου που θα αλλάζει σταθμό μόλις εκπέμπεται διαφήμιση ή τραγούδι που δε μ'αρέσει.
Ένα συστηματάκι ανακύκλωσης οικιακών απορριμάτων, επίσης. Πόσα να κάψει κι αυτό το τζάκι;
Θέλω, ακόμα, μια γλώσσα. Κι ας μην είναι πύρινη. Μόνο να μιλάει τις γλώσσες όλων των έμψυχων και άψυχων. Κι ένα ζευγάρι αφτιά να ακούνε τα πάντα. Να συνεννοούμαστε. Να διαπραγματευόμαστε. Να συμφωνούμε.
Κι ένα χέρι να ζωγραφίζει καλά. Να φτιάξω όμορφο το μικρό βιβλιαράκι που ετοιμάζω για την ανιψιά μου. Μην το δει στο τέλος και τρομάξει από τα άτεχνα σκίτσα μου.
Θέλω και μερικά πράγματα ακόμα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Μέχρι τις γιορτές θα σου στείλω συμπληρωματικό γράμμα για να σ' ενημερώσω.
Ακούς Άγιε Βασίλη;
Ελπίζω να μην ξεκίνησες ακόμα το ταξίδι σου στον κόσμο και να μη με ξεχάσεις...

2 comments:

mystikaperasmata said...

Μιλάω :D! Σου ευχομαι ο νεος να σε δινει υγεια και πανω απο ολα συγκαταθεση και σιγουρια στα θελω σου. Χρονια πολλα!!! :)

kerato said...

Ευχαριστώ!
Ανταποδίδω τις ευχές και συμπληρώνω ό,τι θέλεις να συμπληρώσεις εσύ για τον εαυτό σου.
Με το καλό να μας μπει...